Pelit ja pensselit (English version after the Finnish one )

Ajattelin tähäh alkuun laittaa vähän asiaa niistä tarvikkeista joita käytän kun teen meikkejä. Tarjollahan on vaikka mitä pensseleitä, suteja, siveltimiä, sieniä ja vippoja, mutta yllättävän vähällä pärjää! Lähtisin mieluiten sijoittamaan rahani yhteen aitokarvaiseen värin levitys ja yhteen häivytys siveltimen. Muut tarvikkeet saakin erittäin halvalla, ja osan jopa kierrättämällä/uudellen käyttämällä!

Tässä on mun sivellin kokoelma, mutta muistakaa että parhaimmillaan meikkaan yli 10 ihmistä päivässä! Jotta kaikkiin meikkeihin olisi puhtaat/kuivat siveltimet niitä on oltava MONTA.

image1

image2

Yhteen meikkiin ei kuitenkaan tarvitse montaa sivellintä ja ajattelin tässä käydä läpi ne siveltimet joita käytän oman meikkini tekemiseen.

Meikkivoiteen levitän itselleni aina puhtain sormin. Silloin sen saa mielestäni kaikkein tasaisesti, ja häivytettyä ilman että jää niitä ilkeitä rajoja, mutta jos haluat käyttää sivellintä, tässä vinkkejä.

Mun pohja sivellin kokoelmassa on kaikkea 20€ maksavasta siveltimestä (ylempi ), 2,90 maksavaan siveltimeen. Kummatkin on tekokuitu siveltimiä. Noita edullisempia ja erittäin käyttökelpoisia, joita eniten käytän, löytyy joka suuren vaateketjun meikki osastolta! Suosittelen!

image1

image2

Puuterin levitän suurella pehmeällä siveltimällä.

IMG_8141

Kulmiin käytän pientä viistoa ja aika tiukkaa sivellintä. Sillä saa levitettyä joko puuterimaisen värin, tai hangattua väriä suoraan kulmakynästä. Sen lisäksi mulla on uusiokäytössä ripsarin harja, joilla harjaan kulmat ojennukseen.

image6

Sisäluomen vaalean värin levitykseen sopii hyvin pehmeä keskikokoinen sivellin, tai vaahtomuovi aplikaattori.

image1

IMG_8117

Tummemman luomivärin levitykseen mulla on yksi pienempi luonnonkarva ja yksi isompi luonnonkarva sivellin. Varsinkin isompaa sivellintä suosittelen luonnonkarvaiseksi, koska tekokouituiset on yleensä sen verran karkeampia että ne poistaa väriä liikaa, eikä häivytä nätisti.

image1

IMG_0941

Sen pienen tumminnuksen, jolla saan intensiivisyyden silmään ja alarajauksen teen pienellä. littanalla siveltimellä. Tähän käy oikein hyvin myös viisto sivellin!

image2

Sitten onkin enää poskipuna ja varjostus siveltimet. Ne on kummatkin tekokuituisia, mutta pehmeitä.

IMG_8142

IMG_8143

Tässä on kaikki siveltimet, ja tuosta ripsariharjasta saa kätevästi vähän käsitystä minkä kokoisia siveltimet on.

FullSizeRender

Siveltimien puhdistuksen hoidan ihan tiskiaineella ja välillä aina desinfiointiaineeseen upottamalla. Joku voi olla sitä mieltä että se kuivattaa karvaa, mutta osa mun siveltimistä on yli kahdeksan vuotta ollut käytössä ja hyvin pelaa vielä!

Sekä siveltimien että meikkien hankinnassa mulla on yksi nyrkkisääntö. Jos siihen ei saa tunkea sormiaan, jätän ostamatta! Jos pensseli on pakattu niin ettei pääse kokeilemaan mille karva tuntuu, jätä ostamatta. Sama pätee meikkeihin, jos ei ole testeriä että saa koittaa millainen pigmentti tuotteessa on, jätä ostamatta.

Ensikertaan, Anne

EQUIPMENT I USE TO DO MAKEUP

Here in the beginning, I thought I would go trough the equipment I use to do the makeups. As you know there is  lot of makeup equipment out there. Sponges, brushes and what not, but you don´t actually need that much! I would invest in a couple real fur brushes, and the rest you can get very affordably and recycling things.

This is my brush collection, but keep in mind, I can do over 10 makeups a day so I need a LOT, so I have clean brushes for every one.

image1

image2

For one makeup you only need a few things. Next I´ll show you what I use to do my own makeup.

I put on my own foundation with clean fingers. On others I use a foundation brush. My foundation brusher range from 20€ ( the upper one ) to 2,90, and all of them are synthetic fiber. I have to say I do recommend the cheaper ones, and you can buy them in all of the makeup sections of major clothing chains.

image1

image2

For pouder I use a big, soft, synthetic brush.

IMG_8141

On the eyebrows I use a small, angled and quite firm brush. With this you can use a pressed color, or scrape the color from your pencil strait on the brush. I also use a old mascara brush to brush trough my brows.

image6

For the lighter, inner lid color I use a soft medium size brush or a foam applicator.

IMG_8117

image1

For the darker color I use 2 brushes, both ultra soft, real fur so it smudges the color but doesn´t take everything away.

image1

IMG_0941

For the dark intensity in the corners and the lower lid shading I use a small, flat brush. A angled one is ok too!

image2

Then there´s only the blush and contour brush left. Both big, soft and synthetic.

IMG_8142

IMG_8143

Here are all the brushes. And from the mascara brush you can see the size of the other brushes.

FullSizeRender

I usually clean my own brushes with dishwashing soap and once in a while dip them disinfectant. Someone might say it drys out the fur, but I have had some of my brushes over eight years, and they still “work”.

For buying makeup and brushes I have one rule, if you can’t put your fingers in it, I will not buy it. I want to feel the brush, the texture and the softness. And in makeup, I want to see how much pigment, coverage and scent the product has.

Until next time, Anne

2 thoughts on “Pelit ja pensselit (English version after the Finnish one )

  1. Ja, skaka bort vattnet eller pressa mellan hushållspapper och lämna och torka vågrätt. Aldrig med borsten uppåt, därför att då rinner vattnet in i borsten!

    Eli, vastaus kysymykseen, annetaanko pensseleiden ilmakuivua. Kyllä, voi joko ravistella vettä pois tai puristella varovasti talouspaperilla ja jättää sitten lappeelleen kuivumaan. Ei ikinä pystyyn, koska silloin vesi valuu pensselin sisään!

    Answer to the question, do you let the brushes air dry? Yes, either shake the water off, or press the brush gently with paper and lay flat to dry. Never upright, otherwise the water will run inside the brush.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s