Tästä se lähtee! ( English version after the Finnish one )

Wohooo! Nyt tämä pyörähtää käyntiin toden teolla ja ensimmäisenä muuttujana on Jenna!

Niin kuin jo aiemmin kirjoitin pyydän sattumanvaraisesti naisia mukaan pieneen muuttumisleikkiin.

Hyppäänkin ihan suoraan silmien meikkaukseen, mutta laitan myöhemmin yksityikohtaisempaa kuvausta mm. pohjan, varjostusten, huulten ja kulmien tekoon. Tässä näette kuitenkin vähän minkälaista on luvassa.

Nyt siis Jennaan… 

 Jenna on 22 vuotias, opiskelee ja on siinä sivussa töissä asiakaspalvelussa.

Pyysin Jennaa mukaan kun tapasin hänet hänen työpaikaallaan ja hän lähti ilokseni innoissaan mukaan tähän. Aivan mahtavaa ja kiitos!

Jennan päivittäiseen meikkirutiiniin kuuluu meikkivoide, peitevoide silmien alle, ripsiväri, vaalea luomiväri ja huurirasva/puna.

Nyt kuitenkin toiveissa oli oppia tekemään “bile” silmämeikki ja värejä sai käyttää. Kun meikkivoide on levitetty puuteroi simäluomet reilusti, näin luomivärillä on hyvä pohjustus, meikistä tulee kestävä ja värin saa häivytettyä nätisti.  Laita silmän sisänurkkaan liikkuvalle luomelle, vaalea luomiväri 

 Sen jälkeen tehdään mittaviiva! Tällä erittäin helpolla konstilla saat kätevästi esiin luomivärin oikean paikan. Eli… Seiso mieluiten peilin edessä koska silloin katse on luonnollisessa kulmssa. Katso itseäsi suoraan silmiin ja tässä kohtaa unoha se peili ilme jonka suurin osa meistä aina ottaa peiliin katsoessa! Pidä kasvot rentoina, luonnollisessa asennossa. Vedä pensselillä viiva, (n.1,5cm matkalle, ulkonurkasta sisäänpäin vetäen ), siihen kohtaan yläluomea joka kaartuu liikkuvan luomen päälle. 

 Tämä on se kohta johon häivytys tehdään.

Käytän aina tätä tekniikkaa, meikkaan sitten itseäni tai jota kuta toista. 

 Kun suljet toisen silmän, tai katsot ali luomien niin näet nyt helposti mihin asti luomiväri levitetään. Levitä luomiväri niin että asetat pensselin aina silmän ulkonurkkaan ja vedät siitä sisään päin. Silloin tummin kohta syntyy silmän ulkonurkkaan.  Täytä luomi luomivärillä aivan ripsen juuresta, mittaviivaan asti.

Häivytä sen jälkeen luomivärin yläreuna isommalla, pehmeällä ja puhtaalla pensselellä. Sitten lisää vielä aivan ulkonurkkaan ripsen juureen pieni tummennus tummemmalla värillä, ja häivytä ylöspäin. Nurkkaan tulee pieni tumma kolmio… Tässä meikissä käytin tumman ruskeaa. Tällä saat silmään kunnon intensiivisyyttä ja kauniin muodon! 

 Lisää alaluomelle rajaus luomivärillä yhtä pitkälle kun yläluomen varjostus on. Rajaa silmä rajauskynällä ja jos lhaluat oiken kunnon intensiivisen katseen ja meikkiä vielä vähän tummemmaksi, lisää vielä sisäluomelle rajaus. Vasemmalla puolella sisärajaus vertailun vuoksi. 

 Ja tässä lopputulos… 

 Vaikka meikkiä oli aika paljon siihen verrattuna mitä Jenna päivittäin on tottunut käyttämään, oli lopputulos ainakin sen hymyn perusteella joka välähti joka kerta peiliin katsoessa, oikein onnistunut ja se joka oli hakusessa.

Hyviä meikki hetkiä ja ihania talvipäiviä ensikertaan!

Anne 

WOHOOOO!!! THIS IS IT,  NOW IT STARTS FOR REAL! 

 My first makeover is done on Jenna. She is 22 years old, a student and works in customer service. I met here at here workplace.

Here makeup routine includes foundation, consealer under the eyes, mascara, light eyeshadow and lip balm/lipstick.

Now she wanted to learn how to do a party eye makeup and wanted some color as well.

When you have put on the foundation, powder the eyelid to make a good base for the eyeshadow and make the makeup last all night. Then draw a measure line for the eyeshadow. I do this every time I do makeup, for me or someone else. You will easily see how high the eyeshadow needs to be applied.  Stand infront of a mirror, your eyes will be in a neutral position this way, relax your face and look strait in to your eyes. Draw a line (aprox. 1,5cm long) starting from the outer corner. Draw it on the edge of the eyelid where the upper lid  turns on to the lower lid.

Now when you close one eye or look  from under your lid, you can see how high the eyeshadow needs to be applied.

 Fill in the color, always putting your brush down in the outer corner first and drawing inwards. This way you get the intensity in the outer corner.  Take a bigger, soft and clean brush and smudge out the upper part. Then ad a little bit of darker color, ( here I used dark brown ), in the corner to the root of the lashes and smudge upwards. This ads that ultra intensity to the eye. 

 Ad shading to the lower lid as far as you have the shading on the upper ild. Put eyeliner with a pen or liquid liner on upper lid and if you want to go even darker, put liner on the inner lower lid. I put liner on the left inner lid first to show you the difference.  And that’s it! Ready! Even if this is a LOT more makeup that Jenna is used to, I could tell by the smile she had every time she looked in the mirror, that she was happy with the result =)  Happy makeup moments and awesome winter days, until next time!

Anne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s